Versa-HD Hexapod

Jedan od važnih faktora koji osigurava uspjeh u radioterapiji je tehnologija uređaja koja se koristi. U klinici za radijacionu onkologiju u bolnici Liv koristi se linearni akcelerator nazvan Versa-HD Hexapod, jedna od najnovijih tehnologija.

Za vrijeme liječenja Versa-HD Hexapod-om, dok se nanošenje tumora brzom dozom vrši na željeni intenzitet, sa gotovo potpunom tačnošću, snimanjem; Maksimalna zaštita pruža se okolnim netaknutim tkivima.

Versa-HD Hexapod, koji čini veliku razliku u liječenju karcinoma pluća, dojke, prostate i kičmene regije zahvaljujući svojoj sinhroniziranoj funkciji praćenja pokreta, koristi se u liječenju svih vrsta karcinoma kojima je potrebna radioterapija.

Osim karakteristika uređaja u radioterapiji, drugo važno pitanje je tačan izračun doze liječenja koja se daje u radioterapiji.

Sistem planiranja MONACO koji se koristi u bolnici Liv je obećavajući sistem planiranja koji radi paralelno sa MONTE CARLO simulacijom, koja je zlatni standard u proračunu doze, i može odrediti rezultate najbliže stvarnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *