Jedan od najtežih zdravstvenih problema savremenog svijeta, gojaznost nije samo estetski problem, već utiče i na ukupno zdravlje i kvalitet života miliona ljudi.

Klinika za gojaznost bolnice Liv brine se za međunarodne pacijente i njihove pratioce, nudeći najnovije tehnike, savjete, programe i operacije u saradnji sa međunarodnim medicinskim stručnjacima za pacijente u njihovim zemljama.

Djelujući kao neodvojiva cjelina, Centar za opštu hirurgiju, Klinika za gojaznost bolnice Liv koristi laparoskopsku i robotsku tehnologiju za obavljanje bariatričke hirurgije koja je poznata kao „Permanent Metod gubitka težine“ koja rezultira značajnim gubitkom tjelesne težine. Ova metoda počinje pokazivati značajne rezultate nakon 6 mjeseci i traje do 18 mjeseci ukupno.

Uz dodatnu podršku i konsultacije sa psiholozima i nutricionistima, ovo može našim internacionalnim pacijentima sa hirurškim pregledom podariti novi život pun dobrog zdravlja i aktivnosti.

Pacijenti koji traže informacije o gojaznosti iz javnih izvora izloženi su preopterećenosti informacijama i ponekad dezinformacijama.

Tačne i ažurne informacije mogu se zaista dobiti samo od potpuno opremljenih centara kao što je Liv-ov centar za gojaznost koji je specijalizovan za operaciju gojaznosti.

Uspješna operacija gojaznosti ne može se definisati samo kao određeni stepen gubitka težine u kratkom vremenskom periodu. Takođe mora biti medicinski prihvatljivo i dokazano i dugoročno održavati gubitak težine uz minimalne neželjene efekte ili komplikacije.

Klinika za suzbijanje gojaznosti Liv Hospital brine se za međunarodne pacijente, njihove porodice i osobe koje ih prate, nudeći najnovije tehnike, savjete, programe i operacije u saradnji sa međunarodnim zdravstvenim pružaocima zdravstvenih usluga i profesionalcima u svojim zemljama.

Multidisciplinarni pristup Liv bolnice

Bolnica LIV spaja široku lepezu hirurških grana kao dio našeg multidisciplinarnog pristupa svim pitanjima zdravlja i gojaznosti. Tako je naša jedinica za hirurgiju gojaznosti potpuno integrisana u druge oblasti specijalizacije, uključujući anesteziologiju i reanimaciju, endokrinologiju, psihijatriju, fiziologiju vježbanja i ishrane, dijetetiku i plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

U Liv bolničkom centru za hirurgiju gojaznosti i mršavljenja nudimo internacionalnim pacijentima sveobuhvatan program osmišljen da im pomogne da izgube značajnu težinu, da je drze pod kontrolom i da poboljšaju svoje zdravlje i blagostanje na duži rok.

Međunarodni pacijenti dobijaju specijaliste za oporavak tokom boravka u bolnici Liv, koji će pomoći pacijentu i osobama koje ga prate u svim aspektima njihovog tretmana, uključujući vezu sa zdravstvenim radnicima u njihovoj zemlji.

Program Liv bolnice obuhvata:

  • Opsežna preoperativna procjena i priprema
  • Psihološka evaluacija
  • Program pre i post-op modifikacije ponašanja koji vodi naš psiholog, nutricionista, u nedeljnim grupama podrške
  • Savjetovanje o ishrani ličnog trenera sa našim registrovanim nutricionistom
  • Cjeloživotno praćenje i povezivanje sa zdravstvenim ustanovama pacijenta u njihovim matičnim zemljama

Da li je operacija gubitka težine prava za Vas?

Generalno, gastrična premosnica i druge operacije mršavljenja mogu biti opcija za Vas ako:

  • Napori da se smrša sa dijetom i vežbanjem su bili neuspješni
  • Vaš indeks tjelesne mase (BMI) je 40 ili veći (ekstremna gojaznost)
  • Vaš BMI je 35 do 39,9 (gojaznost), i imate ozbiljan zdravstveni problem povezan sa težinom, kao što je dijabetes tipa 2, visok krvni pritisak ili ozbiljna apneja za spavanje
  • U nekim slučajevima, možete se kvalifikovati za određene vrste operacije mršavljenja ako je vaš BMI 30 do 34 i imate ozbiljne zdravstvene probleme vezane za težinu.