Ljudski život se sve više produžava s napretkom u medicini i novim metodama koje se koriste u dijagnostici i liječenju bolesti. Izgledati zdravo, mlado i rafinisano dobija na značaju za mnoge ljude, muškarce i žene.

 

Sa vama smo na svakom koraku vašeg putovanja u našoj Estetskoj klinici, gde se praćenje i tretman obavljaju od strane dermatologa, zubara, specijalista za transplantaciju kose i specijalista za medicinsku estetiku, sa pažnjom i prednostima najnovije tehnologije. Predstavnici Estetske klinike Liv bolnice će biti uz Vas kroz vašu proceduru, pružajući udobnost na najvišem nivou dajući potrebnu emocionalnu i fizičku podršku.

Najvažniji zadatak stomatologije jesu zdravi zubi i potpuno ispunjenje funkcije žvakanja. Pored ovih opštih pravila, estetska stomatologija podrazumijeva da estetski izgled zuba odgovara opštoj slici lica i harmoniji na licu; ili ih u suprotnom uskladjuje. Mnogi faktori kao što su tip lica, crte lica, pol, boja kože, ličnost osobe uzimaju se u obzir u praksi estetske stomatologije.

Izbjeljivanje

To je tretman koji se obavlja kod pacijenata koji nisu zadovoljni originalnom bojom zuba nakon uklanjanja prljavštine, kamenca i mrlja na zubima. Postoje dvije vrste postupka izbjeljivanja; obavlja se kod kuće i u klinici. Gelovi za izbjeljivanje koji se nanose na zube obezbjeđuju stapanje sa bojom zuba stvaranjem hemijske reakcije u zubima, a osoba dobija zube u prirodnoj bjelini.

Bonding (Vezivanje) zuba

To je metoda koja se posebno preferira kada postoje problemi u malom broju zuba. Riječ je o restauracijama koje se izvode u vlastitoj boji zuba, a koje se primjenjuju kod problema kao što su obnova slomljenih zuba, zatvaranje razmaka između zuba.

Laminanti ljuskice

To su porculanske školjke debljine 0,3 mm, koje se nanose na prednju površinu zuba kod pojedinaca koji nisu zadovoljni bojom, oblikom i položajem zuba. To je metoda koja štiti zubno tkivo što je više moguće zbog primjene samo na prednjoj površini zuba i ne dodiruje druge površine zuba. On imitira efekte cakline zuba zbog finoće korišćenih porcelanskih materijala; mogu se dobiti veoma prirodni i estetski rezultati.

Komletne porculanske krune Više estetskih restauracija može se napraviti pripremom kruna od danas potpuno porculanskog materijala, koji je imao tradicionalnu metalnu infrastrukturu.

Inlai i Onlai Punjenja

Inlai i onlai punjenja se primjenjuju kada nema dovoljne količine zubne strukture koja podržava punjenje, ali nije dovoljno oštećena da bi bila pokrivena porcelanskom krunom. Ove plombe od porculana pripremljene u laboratoriji su naročito poželjne zbog savršene integracije materijala sa zubom, ujedno poboljšavajući estetiku i funkcionalnost.

Ortodontski tretmani

Ortodontska terapija, koja je grana stomatologije koja generalno tretira probleme sa zubima i nepravilnoscu između vilica, pruža estetski rezultat osiguravajući pravilan prostorni odnos zuba i harmonično zatvaranje vilice, kao i estetski izgled tokom perioda tretmana u odrasloj dobi upotrebom fiksne proteze, mobilne proteze i providnih folija, koje se danas koriste tokom tretmana.

Estetska zubna protetika

Estetski izgled zuba može se osigurati doslovno samo zdravim i estetskim izgledom desni. Prekomjerna pojava crvenih, natečenih ili upaljenih desni se tretira postupcima čišćenja kamenca i kiretažom ako je potrebno. U nekim slučajevima, kod ljudi čije su desni previše naglasene kada se smiju, radi se tretman poravnavanja, a mogu se napraviti i zalisci desni u prekomernim recesijama.

Tretman Celulita sa mezoterapijom

Mezoterapija, koja se koristi za lokalno mršavljenje kao i za tretman celulita, igra ulogu u liječenju lokalizovanog talozenja masti. Mezoterapija se sprovodi metodom mikroinjekcije direktno u kožu ili pod kožu u oblastima sa problemom. Mezoterapija se primjenjuje u mnogim djelovima tijela, uključujući vrat, želudac i stomak, oblast struka i leđa, region butina i koljena. Mezoterapija, koja nije hirurška procedura, prilično je povoljna u smislu kraćeg trajanja i brzih rezultata. Takođe, obezbeđuje se poboljšanje i podmlađivanje kože, pošto se u sadržaju ubrizgane smese nalaze vitamini, minerali i antioksidanti.

Lokalno mršavljenje sa lipolizom

Injekciona lipoliza je sasvim inovativan tretman u praksi oblikovanja tijela, koji se koristi u lokalizovanom lijecenju masnih naslaga i koži. Tretman se koristi za topljenje naslaga, narocito u predjelu nogu, ruku, zadnjice i kukova. Višak naslaga na abdomenu, kukovima, spoljašnjoj strani nogu, zglobovima, rukama ili drugim djelovima tijela, razbijajući konture tijela, uklanjaju se lipolizom i obezbjeđuje se preoblikovanje tijela. Ova metoda može uništiti masnoću koja se nakupila pod kožom, a takođe omogućava koži da izgleda zategnutije i mlađe, povećavajući istovremeno proizvodnju kolagena u koži.

Zategnuta koža sa biokavitacijom

Metoda, koja je efikasna ne samo na lokalizovanom taloženju masti, već i na celulitu i opustenosti kože, preoblikuje strukturu tijela obezbjeđujući smanjenje obima. Elektroporacijom se primjenjuje anti-celulitni ili učvršćavajući gel nakon prve faze u kojoj se vrši ultrazvučna primjena sa gelom. U završnoj fazi primjenjuje se limfna drenaža koja ubrzava eliminaciju oslobođenog ulja u intracelularnom okruženju iz tijela.

Lokalno mršavljenje sa limfnom drenažom (Presoterapija)

Efikasan je kod edematoznog celulita, gojaznosti i postnatalne njege. Sprečavaju se stanja koja formiraju proširene vene. Smanjuje edem nakon liposukcije. Poboljšava elastičnost kože. Sprječava trombozu kod hospitalizovanih bolesnika. Pored upotrebe u cilju detoksikacije, ona obezbjeđuje povecanje ucinkovitosti rezultata u kombinaciji sa drugim sredstvima za mrsavljenje.

Periferno mrsavljenje sa TriPollar radio frekvencijom

Nudi potpuno neinvazivnu, bezbolnu i kratkotrajnu njegu. Pruža mladalacki izgled tako što osigurava trenutno zatezanje kože zagrijavanjem fibroblasta koji proizvode elastična vlakna kože. On ubrzava metaboličku aktivnost masnih ćelija tako što ih zagrijava i omogućava ispuštanje uskladištenih masnih kiselina. Na ovaj nacin se smanjuju masti, postize mrsavljenje i smanjuje pojava celulita.

Zatezanje tela sa Icoone-om

Vidljivi pozitivni rezultati se dobijaju vec nakon prvog tretmana sa Icoone-om koji utiče na specifične defekte (kao što je opustena koza unutar i izvan ruku, vrećice, labava tkiva), nakon odgovarajuće brige o opštim zahtjevima kože. Rješava probleme uzrokovane lošim izgledom celulita (uglavnom edematoznog). Rješava probleme koji proizilaze iz cirkulacionih funkcija. Djeluje protiv starenja, osvježava kožu i čini re-oksigenaciju. Stimuliše elastičnost tkiva. Zateže kožu stimulišući proizvodnju novog kolagena. Poboljšava kvalitet kože primjenom fitnesa. Oblikuje tijelo. Pruža olakšanje za cijelo tijelo. Smanjuje bore i linije, čak i u veoma osjetljivim regionima kože. Koristi toniranje i drenažu koja vraća glatku, čvrstu i blistavu kožu.

Bezbolno lokalno mršavljenje uz UltraShape

UltraShape služi za uklanjanje neželjenih masnoća u predjelu abdomena, struka i kukova; ima vidljiv i mjerljiv efekat mršavljenja. Nakon samo tri tretmana Ultra Shape-om, uoceno je smanjenje od oko 4-10 centimetara u području struka i kukova. Sistem prikazuje područje koje treba tretirati u tri dimenzije i daje ultrazvučnu energiju koja dopire do osnovnog sloja masti. Ova procedura minimizira rizik od deformacije, koja je najistaknutija osobina liposukcije, distribuirajući punu energiju i uvijek daje isti rezultat području koje se tretira. Nanosi se na abdomen, kukove i lumbalno područje u sesijama koje variraju između 45-60 minuta. Nakon tretmana, brzo se vracate svakodnavnom zivotu. Rezultati se dobijaju u roku od 14-28 dana nakon tretmana.

Mrsavljenje sa pasivnom gimnastikom

Naša mišićna struktura postaje sve slabija u svakom trenutku kao rezultat života sa smanjenom fizickom aktivnoscu. Uređaj radi na principu elektrostimulacija. Zaglađuje kožu; zateže mišiće; stimuliše metabolizam i limfnu cirkulaciju. On obezbeđuje ispuštanje nagomilanih materija i tecnosti iz tkiva i tijela. Koristi se u tretmanu celulita.

Lasersko uklanjanje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka danas moze biti prilicno bezbolno uz napredak tehnologije. Laserska energija se pretvara u toplotu koja direktno uništava folikul dlake bez oštećenja kože laserskim uklanjanjem dlaka izvedenim laserskom tehnikom sa sistemom hlađenja. Lasersko uklanjanje dlaka je takođe pogodno u smislu higijene u poređenju sa prethodnim tehnikama. Trajni i definitivni rezultat postize se kroz 4-6 tretmana u prosjeku zbog različitih razvojnih faza dlake tokom tretmana laserskog uklanjanja dlaka.
Raspoloživi laserski sistemi su: tretmani uklanjanja dlaka, kao i ne-ablativno obnavljanje kože, tretman kapilara, ožiljaka, tretman površinskih pigmentnih fleka.

Liječenje tankih varikoznih vena:

Koristi se u liječenju uobičajenih tankih proširenih vena vidljivih u predjelu nogu. Laserski snop pokazuje efekat uništavanjem ćelija vena koje uzrokuju proširene vene.

Centar za zdravlje stopala (Pedikir)

Od momenta kada smo rodjeni, citav nas zivot odvija se na nasim stopalima. Svakodnevni umor i starost najviše utiču na naša stopala. Ali ipak, mi nesvjesno narusavamo zdravlje stopala i često ga zanemarujemo. Međutim, naša stopala mogu biti prvi pokazatelj veoma ozbiljnih bolesti. Naročito je važna njega stopala osoba sa dijabetesom, srčanim i vaskularnim bolestima.

Zašto je zdravlje stopala važno?

Službe za njegu stopala su veoma važne za svako ljudsko biće, svih uzrasta i profesija. To je tretman koji nikada ne treba zanemariti, posebno pacijenti sa dijabetesom, poremećajem cirkulacije, poremećajima kompresije (ravna stopala visokog risa, korak ka unutra-korak van) , kao i sportisti. Njezi stopala ne treba se posvetiti samo kada postoji problem na stopalima (bradavice, gljivice, urastao, žuljevi, itd.), već u redovnim intervalima od 4 sedmice, od strane strucnog kadra.

Specijalno obučeni timovi tretiraju mnoge probleme stopala kao što su žuljevi, urasli nokti, zgusnuti nokti, deformisani i gljivični nokti, bradavice, deformacije, keratinizacija i pukotine bez ikakve hirurške intervencije i lijekova, a da pritom ne utiču na dnevne aktivnosti osobe, pruzajuci profesionalizam i higijenske uslove u bolnici Liv.

Medicinska njega kože

Medicinska njega kože sastoji se od procedura koje vraćaju vitalnost kože i eliminišu faktore koji uzrokuju pojavu blijede kože kao što su masnoće koje se talože na koži, miteseri, ostaci šminke uzrokovani dermo-kozmetičkim proizvodima. Tip tretmana se određuje uz potpunu analizu kože pod nadzorom ljekara specijaliste. Zdrava koža postize se čišćenjem viška sebuma, ostataka šminke itd. Koža se čisti od mrtvih ćelija kože blagim postupkom ljuštenja, miteseri i natalozene masnoce se uklanjaju. Tretman za negu kože zavrsava se hidratantnom i hranjivom maskom.

Mezoterapija lica

Različite metode se koriste u liječenju bora, mrlja i blijede boje kože koja se javlja s godinama. Mezoterapija, koju primenjuju ljekari specijalisti, je metoda koja se izvodi za vitalniji i usavršeniji izgled podrucja koze sa problemima. Sjajni izgled se postiže nanošenjem hranljivih vitamina i mineralnih smjesa i proizvoda hijaluronske kiseline koji koži obezbjeđuju vlaznost i zategnutost kroz mikrofinalne vrhove igle.
Područja primjene mezoterapije:

 •  Lice
 • Dekolte i područje vrata
 • Regija ruku

Piling i mikrodermoabrazija

Metode ljuštenja i mikrodermoabrazije imaju za cilj ljuštenje povrsinskog sloja kože koji se sastoji od mrtvih ćelija. Nakon pilinga od strane specijalista, pokrecu se samoobnavljajuci mehanizmi kože i uzrokuju oslobađanje materijala koji daju koži hidrataciju i sjaj. Tako će koža izgledati blistavija i mlađa.
Područja primjene pilinga i mikrodermoabrazije:

 • Tretman mitisera
 • Eliminacija bora
 • Zatvaranje velikih pora
 • Osigurava ravnotežu vlage u koži
 • Ožiljci od akni i bubuljica, crne i bijele tačke
 • Normalizacija grube, suve i masne kože
 • Smanjenje i sprečavanje povlačenja kože sa ponovljenim tretmanima

Možete dobiti savršenu najbolju njegu kože sa periodičnim tretmanima pilingom ili mikrodermoabrazijom, čak i ako nemate problema; možete smanjiti rizik od bora i gubitka elastičnosti.

PRP (Podmladjivanje krvnom plazmom)

PRP, koji se koristi u mnogim oblastima, kao što je podmlađivanje kože, gubitak kose, zarastanje rana, tretman ožiljaka od akni i hirurških ožiljaka.Obavlja se ubrizgavanjem male kolicine krvne plazme uzete od osobe na kojoj se vrsi tretman. Krvne ćelije, nazvane trombociti, sadrže neophodne “faktore rasta” za obezbjeđivanje regeneracije oštećenih tkiva u našem telu i transformaciju u njihovo prirodno strukturalno stanje. Ako dođe do oštećenja u našim tkivima, krvna plazma započinje proces oporavka dolaskom u kontakt sa ostecenim tkivima. Broj trombocita sakupljenih u normalnim uslovima u povecanom broju akumulira se u oštećenom tkivu ćelija. Proces regeneracije počinje na brz i snažan način. PRP tretman sprovodi se od strane lekara specijalista.

Popunjavanje

Najvažniji razlog za gubitak volumena kože kao rezultat starenja je redukcija supstanci koje osiguravaju zategnutost kože, kao što su kolagen, hijaluronska kiselina i elastin. Ovaj efekat se najčešće javlja oko očiju i usta, u liniji vilice i obraza, u obrazima i oko usana. Ove brazde i bore formirane sa godinama lako se eliminišu ispunjavanjem aplikacija od strane plastičnih hirurga i dermatologa. Punjenje se ubrizgava u potkožno područje gde su prisutne bore ili gubitak zapremine. Najvažnija karakteristika ovih materijala je zadržavanje vode. Zahvaljujući ovoj funkciji, gubitak jačine zvuka se lako može ukloniti. Efekat se primećuje odmah nakon postupka punjenja. Hijaluronska kiselina je osnovna supstanca koja se nalazi u srednjem sloju kože. Njegova postojanost u koži je 6-18 meseci.

Područja primjene:

 • Linije na čelu
 • Linije između obrva
 • Bore oko usta
 • Nasolabijalne linije (bore od krila nosa do uglova usne)
 • Bore se protežu od ivice usana do brade
 • Za oblikovanje obrva
 • Naglasavanje jagodica
 • Naglasavanje oblika usana i povećanje njihovog volumena, korekcija asimetričnih usana

Frakciona (Zlatna igla) Radiofrekvencija

Tajna je u multi radiofrekventnom hirurškom sistemu koji se koristi u estetskom polju i koji koristi uređaj sa mikro-iglom i monopolarnim zaglavljem. Poznat je kao nekirurški lifting lica. Mikro igla je zaglavlje koje se sastoji od 25 igala u debljini 0,3 mm. Radiofrekventna energija utiče na tkiva ispod kože, kada se zaglavlje nanese na kožu duž različitih dubina. To dovodi do regeneracije kolagena ispod kože i aktivacije faktora rasta ćelija. Oporavak kože i zatezanje pora uočavaju se nakon prve primjene. Postupak koji obavljaju dermatolozi je bezbolan upotrebom anestetičke kreme. Tretman se takođe sprovodi u kombinaciji sa tretmanima kao što su PRP i mezoterapija, a radi se na ukupno 3 sesije; jednom u 3-4 nedelje. Nakon tretmana, neophodna je adekvatna zastita od suncevog zracenja.. Može se primenjivati u svim godišnjim dobima, jer ne postoji rizik od ostajanja ljuske i oštećenja vidljivih u laserskim sistemima.
Područja primjene frakcijskih radiofrekvencija:

 • Pomlađivanje kože, oporavak, efekat protiv starenja
 • Korekcija oblika lica
 • Smanjenje pora, zatezanje pora
 • Ožiljci od akni
 • Pukotine
 • Liječenje kožnih defekata enzimskim pilingom
 • Enzimski piling je nova metoda za tretman smeđih pjega na koži. Kisele smjese (kojic kiselina, fitinska kiselina, azelaična kiselina i vitamin C) koje uništavaju melaninski materijal koji formira tačku su uključene u ovaj specijalni piling sistem. Ova specijalna mješavina smanjuje proizvodnju melaninskog materijala, koji stvara mjesto i tretira mjesto.
 • Nehirurško podizanje lica sa nitima

Postupak, koji se izvodi pomoću specijalno razvijenih niti u tretmanu pomlađivanja kože i ulegnuća na koži, poznat je kao ne-hirurška procedura liftinga lica. Ova metoda je metoda pomlađivanja kože koja se koristi u posljednjih nekoliko godina. Ne zahtijeva nikakvu anesteziju. Na ovaj način se ispod kože stavljaju posebno proizvedene zlatne niti. Novi kolageni snopovi koji obezbjeđuju fleksibilnost kože formiraju se oko niti tokom nekoliko nedelja. Ove niti smještene ispod vode dovode do povećanja cirkulacije pod kožom i povećanja supstanci koje se nazivaju hijaluronska kiselina koja daje vlagu koži. Tako koža izgleda mlađe; Tako dolazi do smanjenja kesica i bora. Efekat primjene počinje nedeljama i može da traje do dve godine.

Tretman gubitka kose i transplantacija kose

Gubitak kose je bolest koja se danas javlja u ranijim godinama nego ranije. Smanjenje gustine kose, prevencija gubitka kose i poboljšanje kvaliteta kose mogu se obezbijediti tretiranjem kada se otkriju u ranoj dobi. Takve koristi se zamjenjuju radikalnijim operacijama kao što je transplantacija kose u kasnijim fazama gubitka kose.

Lijecenje u kucnim uslovima

Gubitak kose koji počinje u ranom uzrastu može se kontrolisati medicinskim šamponima koji su određeni od strane dermatologa i privatnim ljekovima koji se primenjuju kod kuće. Ako se ispostavi da gubitak kose nije uobičajan sezonski gubitak kose, onda pacijenti mogu sami nastaviti sa svojim tretmanom kod kuće, jednostavno uz recept koji nam daje ljekar, specijalne smjese i ljekove koje treba pripremiti. Ove vrste tretmana su idealne za pacijente sa izgorelom kosom nakon frizerskih procedura, onih koji imaju intenzivan problem gubitka kose nakon dijetnih programa ili zbog korišćenja pogrešnih proizvoda i onih koji misle da je njihova kosa suva, zapuštena i beživotna.

Mezoterapija kose

Pacijenti koji imaju ozbiljniji problem gubitka kose ne mogu dobiti dovoljne rezultate s ljekovima za njegu koji se primjenjuju kod kuće. U ovom slučaju, potrebno je ubrizgati ljekove koji sadrže komponente koje su potrebne da budu u strukturi kose direktno do vlasišta i korjena kose. Pacijent ne osjeća nikakvu  bol  jer se lokalna anestezija primjenjuje prije procedure. Sprovedena procedura se naziva mezoterapija kose. Ova procedura koja se uglavnom izvodi uz pomoć posebnog uređaja može drzati pod kontrolom gubitak kose tokom 1 nedelje do 1 godine. Postupak obavljaju dermatolozi i specijalisti za transplantaciju kose.

PRP: To je postupak ubrizgavanja sopstvene krvne plazme na skalp nakon miješanja sa DNK aktivatorom , posebnim postupcima i obradom kroz specijalne uredjaje. Ona pruža dugoročnu zaštitu. Postupak obavljaju dermatolozi i specijalisti za transplantaciju kose.

Transplantacija kose

Radi se o hirurškom zahvatu koji se izvodi metodom FUE koja u jednom tretmamu  rješava problem kod 85% pacijenata koji  imaju problem sa gubitkom kose. Izvodi se pod lokalnom anestezijom. Ova procedura, u kojoj je pacijent budan ali ne oseća bol, najpouzdaniji je metod anestezije u transplantaciji kose.

Transplantacija kose se izvodi brzo, kao što sliiedi:

 • Prvo, maksimalni broj transplantata se dobija sa donatorskog mjesta. Zatim se otvaraju kanali u koje se ugrađuju folikulii, dok se dobijeni folikuli čuvaju u posebnom PRP rastvoru: folikuli se ugrađuju u kanal kao posljednja procedura i postupak je završen.
 • Transplantacija kose u LIV bolnici sprovodi se prema kriterijumima HR SISTEMA. Ovi kriterijumi su svi uslovi koji se moraju poštovati za idealnu transplantaciju kose. Maksimalan broj transplantata se prenosi na pacijenta na osnovu HR SISTEMS kriterijuma, od strane ljekara i pomoćnog medicinskog osoblja specijalista za transplantaciju kose u periodu od 4-5 sati. LIV bolnica nudi kvalitetnu uslugu transplantacije kose sa svojim iskusnim lekarima i specijalistima za transplantaciju kose.